Notebook společnosti Microsoft OneNote je oblíbená aplikace, která nahradila fyzický notebook. Onenote notebook aka digitální notebook je perfektní aplikace pro organizaci a ukládání milionů nápadů na jednom místě okamžitě. Uživatelé mohou také sdílet poznámky přes internet tak, aby účastníci mohli číst a přispívat současně. Originální verze aplikace OneNote je OneNote 2016 a poznámky související s touto verzí jsou uloženy lokálně na počítačových zařízeních. Zatímco OneNote již není aktualizován novými funkcemi, je volitelně k dispozici pro uživatele, kteří používají lokálně uložené notebooky.

Uživatelé aplikace OneNote mohou chtít synchronizovat poznámky na účet aplikace OneDrive, který ve skutečnosti nabízí několik výhod, jako je umožnění uživatelům upravovat poznámky a prohlížet si poznámky na všech zařízeních bez ohledu na umístění. Dále uživatelům umožňuje sdílet poznámky s přáteli, kolegy a rodinou, čímž podporuje spolupráci mezi více uživateli. Na související poznámce je také možné smazat notebook z aplikace OneDrive, když již není třeba je zobrazovat v aplikaci OneDrive. Pokud v žádném případě chcete zachovat obsah z notebooku předtím, než je vymažete v aplikaci OneDrive, můžete přenosný počítač přesunout do počítače vytvořením nového notebooku ve vašem systému a poté odstranit starý notebook z aplikace OneDrive.

Číst: Rozdíl mezi OneNote a OneNote 2016.

Je důležité si uvědomit, že přesunutí notebooku do počítače odnese většinu výhod uživatele, který společnost OneDrive nabídla, a nebudete moci zobrazit nebo upravit poznámky z jiných zařízení. Pokud nechcete, aby ostatní viděli vaše poznámky na OneDrive a současně plně využívali OneNote na OneDrive, můžete kdykoli přestat sdílet s účastníky nebo také změnit oprávnění k tomu, kdo může zobrazit nebo upravit notebook. Změnou oprávnění a udržením notebooku v aplikaci OneDrive uživatelům umožníte flexibilní otevření notebooku na libovolném zařízení, jako je tablet, web, smartphone atd. Pokud z nějakého důvodu již nechcete mít poznámky na OneDrive, můžete je kdykoliv smazat dobrý. V tomto článku vysvětlujeme krok za krokem, jak odstranit notebook z OneDrive a jak přesunout notebook do vašeho systému, pokud si přejete, aby obsah notebooku zůstal zachován předtím, než jste je odstranili z programu OneDrive.

Odpojte notebook OneNote od aplikace OneDrive

Pokud už nechcete ukládat obsah sdíleného notebooku do aplikace OneDrive a již nechcete, aby se váš notebook zobrazoval na Jednotném disku, můžete trvale smazat váš notebook z aplikace OneDrive. Následující kroky vysvětlí podrobně, jak odstranit notebook od aplikace OneDrive.

Otevři tvůj OneDrive a vyhledejte notebook, který chcete smazat.

Přesuňte kurzor nad nadpis a vyberte pole, které se objeví na notebooku.

Klikněte na Spravovat a zvolte Odstranit.

Po odstranění notebooku z aplikace OneDrive je důležité ukončit odstraněný notebook v aplikaci OneNote. Zrušení odstraněného notebooku v programu OneNote bude mít za následek synchronizaci chyby, kdy se aplikace OneNote bude pokoušet o synchronizaci s notebookem, který v aplikaci OneDrive již neexistuje. Následující kroky vás navedou k ukončení odstraněného notebooku ve službě OneNote.

Otevři Jedna poznámka a vyhledejte notebook, který jste z aplikace OneDrive odstranili.

Klikněte pravým tlačítkem na notebook a klikněte na něj Zavřete tento notebook z rozbalovací nabídky.

Jak přesunout notebook do počítače

Pokud si v každém případě přejete uchovat obsah z notebooku předtím, než je vymažete v aplikaci OneDrive, můžete přesunout obsah staré části notebooku podle sekce do počítače vytvořením nového notebooku ve vašem systému a odstraněním starého notebooku z aplikace OneDrive .

otevřeno Jedna poznámka a jdi Soubory.

Klikněte na Nový a zvolte Počítač.

Zadejte název, který chcete zadat pro nový notebook, a klepněte na něj Vytvoření notebooku.

Chcete-li zobrazit všechny notebooky, klikněte na šipku vedle názvu notebooku.

Chcete-li připevnit podokno notebooku, můžete klepnout na ikonu osy a všechny notebooky budou viditelné.

V notebooku OneDrive vyberte notebook, který chcete vymazat. Přetáhněte každou sekci starého notebooku, který chcete odstranit z programu OneDrive, do nového notebooku, který jste právě vytvořili. Všimněte si, že neexistuje způsob, jak přesunout celý notebook na nové místo. Část obsahu můžete přesunout podle sekce pouze tím, že nejprve vytvoříte nový notebook.

Jakmile je obsah zkopírován do místního systému, otevřete jej OneDrive a vyhledejte notebook, který chcete smazat.

Přesuňte kurzor nad nadpis a vyberte pole, které se objeví na notebooku.

Klikněte na Spravovat a zvolte Odstranit.

Nyní vraťte se zpět do služby OneNote a vyhledejte název notebooku, který jste z aplikace OneDrive odstranili.

Klikněte pravým tlačítkem na notebook a klikněte na něj Zavřete tento notebook z rozbalovací nabídky.

To je všechno.

Nejlepší Tipy:
Komentář: