Volné alternativy Windows Media Center pro Windows 10

Video: How To Change Default Video Player In Windows 10 2024, Březen
Volné alternativy Windows Media Center pro Windows 10
Anonim

Nyní, když je oficiálně oznámeno, že v systému Windows 10 nebude funkce Windows Media Center, možná hledáte nějaké dobré alternativy. Spuštěn v roce 2002, aplikace Windows Media Center byla nejlépe známá pro přehrávání médií a podporu televizních tunerů.

Společnost Microsoft později přestala nabízet bezplatné centrum médií pro systém Windows 8 a učinila z ní placený doplněk a společnost se nyní rozhodla opustit software v systému Windows 10. Proto tedy každý, kdo upgraduje svůj systém na okno 10, nebude být schopen používat tento počítačový software. Bez ohledu na to, jak dobře nebo špatně to bylo, uživatelé systému Windows se nyní musí podívat na nějakou dobrou alternativu k přehrávání nebo nahrávání televize s přehrávačem přes air-tuner.

Zatímco Windows Media Center byla vždy první volbou uživatelů Windows nebo jejich nastavení domácí zábavy, existuje několik dalších bezplatných a dobrých alternativ, které si uživatelé mohou vybrat.

Alternativy Windows Media Center pro systém Windows 10

Podívejme se na některé z nejlepších alternativ Media Center, jako jsou Kodi (Media Center Xbox), MythTV, MediaPortal, Plex Media Player a Freevo Media Center.

Kodi (Xbox Media Center)

Image

Kodi dříve známé jako Xbox Media Center je zdaleka považováno za nejlepší alternativu k aplikaci Windows Media Center. Původně byl navržen pro konzolu Xbox a později byl k dispozici pro různé platformy jako Mac, Android, Linux, iOS a další.

Kodi je bezplatný multimediální přehrávač s otevřeným zdrojem, který umožňuje uživatelům sledovat videa, přehrávat hudbu, podcasty a všechny ostatní digitální mediální soubory z místního úložiště nebo z mediální karty. Kodi je k dispozici pro většinu běžných platforem pro použití s televizory a dálkovými ovladači. Dodává se s různými pluginy, které umožňují uživatelům přístup k online obsahu na webových stránkách, jako jsou Pandora Radio, YouTube, Spotify a Grooveshark atd.

Zatímco pro společnost Kodi je k dispozici mnoho neoficiálních tunerů, společnost také začala testovat podporu oficiálního TV tuneru v systému Xbox One, aby uživatelé mohli sledovat živé televizní programy na herní konzoli, pozastavit je a převíjet je zpět.

MythTV

Image

Tento mediální software Open Source byl vyvinut v roce 2002 a obsahuje téměř všechny standardní funkce, které Media Player vyžaduje. Dokáže přeměnit váš počítač na digitální multimediální domácí zábavu s digitálním rekordérem. Mezi další funkce MythTV patří schopnost pozastavit, převíjet a přeskočit jako televizní pořady, naplánovat nahrávky, upravit hlasitost zvuku a infračervené dálkové ovládání.

To může být považováno za jednu z nejlepších alternativ k Windows Media Center a také podporuje většinu populárních operačních systémů, jako jsou především Linux, Mac OS X a FreeBSD. Stáhněte si zde MythTV.

MediaPortal

Image

Tento software open source media center stojí za to přidat do seznamu alternativ k aplikaci Windows Media Center. Funkce MediaPortalu zahrnuje nahrávání, přehrávání a pozastavení živých televizních kanálů, přehrávání videí a hudby uložené na paměťové kartě a místním úložišti a zobrazování obrázků. Pluginy přidané do MediaPortalu umožňují uživatelům sledovat videa nebo poslouchat hudbu online. Jeho LCD displeje, televizní tunery a infračervené přijímače z něj činí kompletní nastavení domácí zábavy.

Tento přehrávač, který byl speciálně navržen pro Microsoft Windows, lze ovládat jakýmkoli vstupním zařízením podporovaným operačním systémem Windows, jako je PC Remote, Gamepad, Kinect, Keyboard nebo Wii Remote. V podstatě to přeměňuje vaše PC na kompletní zábavní média řešení.

Plex Media Player

Image

Zatímco Plex neumožňuje uživatelům nahrávat živé televizní pořady, je stále jedním z nejoblíbenějších mediálních přehrávačů. Kromě systému Windows podporuje Plex i Mac, Linux, FreeBSD a mobilní zařízení. Uspořádá vaše mediální data uložená v místních zařízeních a přenáší je do přehrávačů digitálních médií a televizorů Smart.

Uživatelé mohou prohlížet fotografie, sledovat videa nebo podcasty v počítači se systémem Plex Media Server. Pluginy umožňují uživatelům sledovat obsah online na videích Netflix, Hulu a CNN. Získejte Plex zde.

Freevo Media Center

Jedná se o další open source mediální centrum, které může být použito jako náhrada aplikace Windows Media Center. Funkce Freevo zahrnují digitální nahrávání videa, nahrávání osobních videí, hraní videí, hry, poslech hudby a další. Freevo dokáže nahrávat televizní toky a také streamovat online videa z webových stránek, jako jsou YouTube, Hulu a Flickr atd. Uživatelé mohou pozastavit nebo převíjet živé televizní pořady a také naplánovat nahrávky pomocí aplikace Freevo Media Center.

Tento přehrávač médií lze ovládat pomocí jednoduchých vstupních zařízení, jako je infračervené dálkové ovládání, klávesnice / myš nebo nějaká síťová aplikace. Stáhněte si Freevo zde.

Podívejte se na VLC Media Player a Moovida také.

Toto jsou některé alternativy pro aplikaci Windows Media Center. Téměř každý software je dodáván s podobnou sadou funkcí a funkcí. Vyberte ten, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím.

Tento příspěvek vám ukáže, jak přehrávat MP4 v systému Windows 10.

Doporučuje: