Ve výchozím nastavení aplikace iMessage na zařízeních iPhone a Mac zobrazí odesílatele, když jste zprávu přečetli. To může být někdy užitečné, ale ne vždy. Dobrou zprávou je, že funkce je snadné zapnout a vypnout.

Aplikace Zprávy v systémech iOS a Mac je schopna odesílat a přijímat dva typy zpráv: textové zprávy, které používají SMS systém vašeho operátora a zprávy iMessages, které jsou okamžitými zprávami odesílány pomocí datového připojení. Služba iMessage vyžaduje, aby odesílatel i příjemce používali zařízení iOS nebo Mac a aby bylo k dispozici datové připojení. Zprávy iMessages nabízejí několik funkcí, které textové zprávy neposkytují, jako např. chápání, kdy někdo píše zprávu, lepší skupinové zasílání zpráv a ano, přečte si příjmy. Pokud dáváte přednost tomu, aby lidé nevěděli, kdy jste si přečetli zprávy iMessages, máme pro vás opravu.

Zakázat čtení příjmů pro iMessage na iPhone

V zařízení iPhone můžete zakázat přečty pro čtení pro všechny nebo pro konkrétní kontakty (pokud používáte systém iOS 10).

Pro každého

Stejně jako u většiny věcí iPhone zakážete potvrzení o přečtení služby iMessage pomocí aplikace Nastavení. V části Nastavení přejděte dolů a klepněte na položku Zprávy.

Na obrazovce Zprávy klepnutím na přepínač "Odeslat potvrzení o přečtení" zapněte nebo vypněte funkci.

Pro konkrétní kontakty

Co když vypnete potvrzení o přečtení velkoobchodu, ale přesto chcete, aby jeden nebo dva jednotlivci viděli, že jste si přečetli zprávu? Služba iOS 10 vám umožní zapnout (nebo vypnout) potvrzení o přečtení jednotlivých zpráv. Chcete-li tak učinit, otevřete v okně Zprávy všechny zprávy a klepněte na "i" v pravém horním rohu.

Poté můžete zapnout nebo vypnout přečty pro jednotlivé zprávy, podle toho, jak je nastavují globálně.

Když zakážete potvrzení o přečtení, lidé, kteří vám posílají zprávy iMessages, budou stále vidět stav, kdy byla zpráva úspěšně doručena, ale už nebudou vidět, že jste zprávu přečetli.

Mějte na paměti, že i když můžete individuálně vybrat, komu přesně zapnete potvrzení o přečtení, je možné, že celosvětová schránka pro přečtení bude stále zapnutá. To znamená, že kdykoli do iPhone přidáte nový kontakt, přečtené přečty budou pro ně automaticky povoleny, pokud mají také iPhone.

Jediným způsobem, jak to udržet, je vypnout globální přepnutí v nastaveních. Tímto provedete deaktivaci potvrzení o přečtení pro všechny, takže se budete muset vrátit zpět a znovu je povolit individuálně pro kontakty, pro které je zapotřebí.

Zakázat čtení příjmů pro iMessage v počítači Mac

Aplikace Zprávy v novějších verzích systému Mac OS X podporuje iMessage protokol. Stejně jednoduše můžete v aplikaci Zprávy Mac vypnout potvrzení o přečtení, a stejně jako iOS, můžete to udělat pro všechny kontakty nebo určité kontakty (pokud používáte macOS Sierra).

Všimněte si, že pokud používáte zařízení Mac i iOS k čtení zpráv, budete muset v obou místech zakázat potvrzení o přečtení.

Pro každého

V aplikaci Zprávy na počítači Mac klepněte na položku Zprávy v nabídce Apple a poté klepněte na položku Předvolby. V okně Předvolby přejděte na kartu Účty.

Na kartě Účty vyberte svůj účet iMessage vlevo a potom vpravo vypněte políčko Odeslat potvrzení o přečtení. Potom můžete zavřít okno Předvolby.

Pro konkrétní kontakty

V systému MacOS Sierra mohou být příjmy pro čtení aktivovány nebo zakázány podle jednotlivých zpráv. Stačí otevřít jakoukoli zprávu a kliknout na "Podrobnosti" v pravém horním rohu.

Poté povolte nebo deaktivujte položku "Odeslat potvrzení o přečtení". Znovu, zda je tato možnost již zaškrtnutá nebo není zaškrtnutá, bude záviset na tom, jak jsou potvrzeny přečty celosvětově.

Pokud je potvrzení o přečtení zakázáno, můžete si nyní přečíst zprávy kdykoli budete chtít, aniž byste museli okamžitě reagovat na další tlak. A pokud máte mít většinu času povolené přečty pro čtení, je snadné je dočasně zakázat, pokud si přejete přečíst určitou zprávu bez toho, aby lidé věděli. Užívat si!

Nejlepší Tipy:
Komentář: