Funkce Automatické dokončení v aplikaci Outlook automaticky vyplňuje jména a e-mailové adresy pro zadávání v poli Do nebo Cc. Na základě znaků, které začnete zadávat, zobrazí aplikace Outlook seznam možných voleb, které odpovídají zadanému zadání.

Potom můžete buď kliknout na požadovanou e-mailovou adresu ze seznamu, nebo stisknout klávesu Enter pro vložení e-mailové adresy do seznamu.

Funkce Automatické dokončení vám může ušetřit čas, pokud sestavíte mnoho e-mailů a ve vašem adresáři máte spoustu kontaktů. Při používání funkce však musíte být opatrní, abyste náhodou nezvolili nesprávnou e-mailovou adresu a odeslali jste e-mail nesprávné osobě. Pokud tuto funkci nechcete používat, můžete ji snadno vypnout, vyprázdnit všechny návrhy nebo odstranit jednotlivé návrhy.

Zakázat úplné dokončení automatického dokončení

Chcete-li zakázat funkci automatického dokončování, otevřete aplikaci Outlook a přepněte do nabídky "Soubor".

Na postranním panelu klikněte na příkaz "Možnosti".

V okně Možnosti aplikace Outlook klepněte vlevo na kategorii "Pošta". Vpravo přejděte dolů na sekci Odeslat zprávy.

Chcete-li funkci Automatické dokončení zakázat, zrušte zaškrtnutí políčka "Použít seznam automatického dokončování, který vám navrhne názvy při psaní do řádků Komu, Kópia a Skrytá kopie".

Tuto funkci můžete znovu aktivovat kdykoli znovu.

Vyprázdněte seznam všech položek s automatickým dokončením

Aplikace Outlook sleduje e-mailové adresy, které jste použili v seznamu automatického dokončení. Tento seznam můžete vymazat kliknutím na tlačítko "Vyprázdnit seznam automatického dokončení".

V potvrzovacím okně klikněte na "Ano", chcete-li vymazat seznam.

Odstranit jednotlivé položky z seznamu automatického dokončení

Pokud chcete odstranit konkrétní položku ze seznamu, ale nechcete celý seznam odstranit, můžete odstranit položku přímo z seznamu automatického dokončení. Do pole Komu nebo Kopie okna otevřené zprávy začněte psát název, který chcete odebrat. Když se zobrazí položka automatického dokončení, klepněte na pravou stranu "X" (nebo stiskněte klávesu Delete).

Pokud jste byli v minulosti bugovaný, protože Outlook navrhne nepřesné jména nebo názvy, které již nepotřebujete, je to dost snadné je vyčistit.

Nejlepší Tipy:
Komentář: