V aplikaci Android Marshmallow společnost Google představila funkci, která umožnila zobrazování aplikací nad ostatními aplikacemi. Věci, jako je Facebook Messenger a Twilight, využívají tuto funkci, aby mohly v podstatě běžet na obrazovce současně s jinými aplikacemi v popředí.

Ale to samo o sobě představovalo problém: některé aplikace by nebyly spuštěny, kdyby na ně něco běželo - například Waze. Toto generovalo chybu "Detekce překryvu obrazovky", která byla obrovsky obtížná při odhalení, jakmile ji získáte.

S Androidem Oreo, Android je velmi jasné, když aplikace běží nad ostatními aplikacemi tím, že vygeneruje upozornění systému, aby vás informoval, co se děje. To je neuvěřitelně užitečné (stejně jako jakékoliv nastavení, které vám ukáže, co se děje na pozadí), ale současně se někteří lidé prostě nestará a vidí to jako další upozornění, které obsadí bar, pokaždé, když se něco děje za scénami (ish).

Jak zakázat oznámení "Zobrazit přes jiné aplikace"

Dobrou zprávou je, že oznámení vypnete. Špatnou zprávou je, že to budete muset udělat pro každou aplikaci, pro kterou jste dostali oznámení. Opravdu by to ale nemělo býtže mnoho - a technicky, je to dobrá věc, protože to znamená, že stále dostanete oznámení, když se něco neočekávaně zobrazuje.

Chcete-li začít, počkejte, dokud se oznámení nezobrazí a dlouze stiskněte.

POZNÁMKA: Dlouhým stisknutím tlačítka "[APP NAME] se zobrazuje oznámení přes jiné aplikace"ne oznámení pro samotnou aplikaci (pokud je k dispozici, jako v našem příkladu textu zde).

Tím se otevře panel nastavení oznámení systému Android.

Chcete-li oznámení rychle deaktivovat, stačí vypnout posuvník. Zobrazí se poznámka s upozorněním, že toto oznámení již nebude zobrazeno. Opět platí pouze pro aplikaci, která je aktuálně spuštěna - objeví se nové upozornění, pokud se jiná aplikace zobrazí nad jinými aplikacemi. Toto je velmi granulární nastavení.

Až skončíte, stačí klepnout na "Hotovo".

Jak znovu aktivovat oznámení "Zobrazení přes jiné aplikace"

Pokud se rozhodnete, že vám toto nastavení chybí, můžete ho snadno vrátit zpět.

Přejděte na oznamovací lištu a klepněte na ikonu ozubeného kola otevřete nabídku Nastavení.

Odtud klepněte na nabídku Aplikace a upozornění.

Klepněte na "Oznámení" a pak na "Oznámení (Zapnuto pro všechny aplikace)".

Klepněte na tlačítko nabídky se třemi body v pravém horním rohu a poté vyberte možnost Zobrazit systém. Zobrazí se systémové aplikace a aplikace nainstalované ze seznamu Play Store v seznamu.

Vyberte "Systém Android".

Najděte oznámení, které jste dříve deaktivovali - je to Messenger v našem testovacím scénáři - a znovu jej povolte přepnutím posuvníku do polohy zapnuté.

Hotovo a hotovo.

Nejlepší Tipy:
Komentář: