Filazo Cambridge Analytica nebylo v podstatě porušením údajů. Vše shromážděné bylo povoleno Podmínkami služby Facebooku. Tak, jak se můžeš chránit před takovými věcmi?

Skutečným problémem je API Facebooku a platforma. Přihlášením do aplikace pro kvíz Cambridge Analytica se uživatelé Facebook ochotně (i když pravděpodobně nevědomky) vzdali informací o sobě a přátelům z Facebooku. Pokud tedy nebudete všechny účty a účet smazat, musíte se obrátit na to, kolik z vašich informací mohou třetí strany využívat rozhraní API Facebook.

Přejděte na stránku Facebook, klepněte na šipku směřující dolů vpravo nahoře a poté klikněte na možnost "Nastavení".

Na bočním panelu přepněte do kategorie "Aplikace". Můžete také přejít přímo na tento odkaz.

Existují dvě možnosti, které nás zajímají: "Aplikace, webové stránky a pluginy" a "Aplikace ostatní používají".

Nastavení "Aplikace, webové stránky a pluginy" určuje, zda můžete použít službu Facebook pro aplikace třetích stran vůbec. Můžete jej zapnout nebo vypnout. Chcete-li tak učinit, klepněte na tlačítko Upravit v části a klepněte na tlačítko Zakázat platformu.

Problém je v tom, že mnoho webů a služeb používá Facebook k ověření přihlášení. Pokud jej zcela vypnete, nebudete se moci přihlásit k věcem, jako je váš účet Spotify. Pokud skutečně myslíte na to, že třetí strany nemohou získat vaše data, můžete je zakázat, ale z větší části je lepší být opatrní, s jakými aplikacemi dáváte své údaje na Facebook a odstraňujete jakákoli z vás již nepoužíváte.

Lepší možností je omezit, jaké údaje vašich třetích stran mohou získat z aplikací, které používají vaši přátelé. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko Upravit v části Aplikace Další použití.

Zaškrtávací políčka zde určují, které třetí strany mohou získat, když se vaši přátelé přihlásí do svých aplikací. Například, pokud se jeden z mých přátel přihlásil do kvízu (a já jsem měl věci nastavit tak, jak jsou uvedeny na obrázku výše), Cambridge Analytica by mohl mít moje Bio, Narozeniny, Rodina a vztahy, Home Town, Current Location , Vzdělávání a práce, Činnosti, Zájmy a záliby, Webové stránky o aktivitách aplikací a bez ohledu na to, zda jsem online. To je spousta info.

Chcete-li zastavit své přátele nechtěně sdílet všechny tyto věci o vás, vypněte všechny možnosti a klepněte na tlačítko "Uložit".

Pokud jste opatrní, s jakou aplikací používáte, třetí strany nebudou mít své údaje. Pokud ji již mají, nemáte mnoho, co můžete udělat, ale přinejmenším jste chráněni před budoucími problémy.

Nejlepší Tipy:
Komentář: