Je to snadné odstranit současně jeden příspěvek na Facebooku, ale není možné vkládat příspěvky v dávce. K tomu je třeba se obrátit na rozšíření prohlížeče.

Facebook má špatné měsíce. Fiasco Cambridge Analytica je jen poslední věc, díky níž lidé přehodnocují, jak se Facebook vejde do svých životů. Pokud chcete, můžete vždy zcela ukončit Facebook, ale pro mnohé to není volba. Možná ji potřebujete k práci, možná to potřebujete k účasti ve skupinách nebo poslání přátel, nebo možná chcete jen použít. Ale co ty staré, trapné nebo citlivé příspěvky? Nebo co chcete vymazat všechny staré příspěvky a začít jen čerstvě?

Pokud jste na Facebooku používali nějakou dobu, bylo by příliš mnoho času, než se vrátit zpět a individuálně odstranit každý příspěvek. Osobně jsem použil funkci "Na tento den" ve Facebooku, abych zkontroloval staré příspěvky a odstranil ty, které se mi nelíbí. Chcete-li však rychle odstranit mnoho příspěvků najednou, budete potřebovat rozšíření prohlížeče.

Tento příspěvek přichází s naší standardní výstrahou týkající se rozšíření prohlížeče, která je soukromou noční můrou. Ano, je ironické, že bojujeme s jedním problémem s používáním soukromí. Ale je to jen jediný způsob, jak to udělat. A když ji dokončíte, můžete jej vždy odpojit.

Použijeme Správce příspěvků ve službě Social Book for Google Chrome. Nepodařilo se nám najít rozšíření Firefox nebo Safari, které funguje stejně snadno, takže i když nejste uživatel Chrome, nejspíš nejlépe dočasně nainstalujete prohlížeč Chrome, abyste mohli používat toto rozšíření k upřesnění vašeho Facebooku účet.

Otevřete prohlížeč Chrome a přejděte na stránku Správce příspěvků ve službě Social Book v Internetovém obchodě Chrome. Klikněte na tlačítko Přidat do Chromu.

Poté klikněte na tlačítko "Přidat rozšíření". Poté budete muset ukončit a znovu otevřít Chrome, abyste dokončili instalaci rozšíření.

Nyní je rozšíření připraveno, přejděte na Facebook. Pokud chcete, můžete stáhnout kopii všech dat, které jste kdy zveřejnili na Facebooku jako zálohu. Poté (nebo místo toho, pokud se nestaráte o zálohování starých příspěvků), klikněte na šipku směřující dolů vpravo nahoře a vyberte příkaz "Protokol aktivit".

Záznam aktivity zobrazuje vše, co jste kdy udělali na Facebooku. Je to trochu děsivé, když se prostě projdete. Jednotlivé aktivity můžete zobrazit pomocí filtrů na levé straně a přeskočit na určité datum pomocí navigace na pravé straně.

Chcete-li vymazat vše, co jste udělali, nechte ve filtrech možnost Záznam aktivity. V opačném případě, pokud chcete odstranit pouze příspěvky, které jste zveřejnili, nebo příspěvky, ve kterých jste označeni, použijte příslušné filtry. Správce příspěvků na sociální knihy pracuje na všech příspěvcích, které jsou součástí filtru, který jste nastavili.

Po nastavení filtru klikněte na ikonu "Správce příspěvků ve službě Social Book" v prohlížeči Chrome.

Zde je několik možností pro jemné doladění, na které příspěvky cílíte.

  • Rok: cílte na určitý rok nebo vyberte možnost Vybrat vše.
  • Měsíc: zamířit na určitý měsíc nebo vybrat vybrat vše.
  • Text obsahuje: pouze cílové příspěvky obsahující určité klíčové slovo.
  • Text neobsahuje: pouze cílové příspěvky bez určitého klíčového slova.
  • Prescan On Page: vám umožní zjistit, které příspěvky budou odstraněny dříve, než budou skutečně smazány.
  • Rychlost: jak rychle pracuje Správce příspěvků ve Social Book. Na rychlejším počítači s dobrým připojením k internetu můžete použít vyšší rychlost.

Abych ukázal, jak to všechno funguje, zaměřím se na všechny své vlastní příspěvky od listopadu 2007. Nejdříve jsem na Facebooku vybral filtr "Příspěvky", takže rozšíření bude zaměřeno pouze na mé vlastní příspěvky. Poté jsem otevřel rozšíření Social Book Post Manager, vybrané pro rok 2007 a měsíc listopad. Zanechal jsem možnost "Prescan on Page", abych mohl posoudit příspěvky dříve, než budou smazány. A nepoužívám žádná klíčová slova.

Nastavte Správce příspěvků ve službě Social Book tak, jak chcete, a klikněte na tlačítko "Odstranit". Zobrazí se Správce příspěvků ve službě Social Book. Posaďte se a nechte to dělat. Čím více cílíte na příspěvky, tím déle trvá.

Po dokončení skenování se zobrazí výsledky. Máte-li zapnutou možnost předvoleb, zobrazí se seznam odpovídajících příspěvků s malým modrým zaškrtnutím vedle každého příspěvku, který je určen k odstranění. Pokud jste neměli přednastavení, vaše příspěvky budou již odstraněny.

Pokud jste použili přednastavení, můžete procházet a zrušit výběr příspěvků, které chcete zachovat. Můžete také otevřít nabídku "Potvrdit k odstranění" a vybrat nebo zrušit výběr všech příspěvků najednou. Po kontrole a výběru příspěvků otevřete nabídku Potvrzení k odstranění a poté vyberte příkaz Odstranit.

Znovu, Správce příspěvků v Social Book bude pracovat s vymazáním příspěvků. Když to bude hotové, příspěvky budou pryč.

Při mazání starých příspěvků je dobrý nápad, nepomůže vám, pokud třetí strana již má vaše data.Stejně tak, zatímco společnost Facebook tvrdí, že v jejich Smluvních podmínkách, vše, co odstraníte, je také odstraněno ze svých serverů, také uvádí, že "odstraněný obsah může přetrvávat v záložních kopiích po přiměřenou dobu (obecně po dobu maximálně 90 dnů ... ) A bude trvat delší dobu "pokud to vyžaduje příslušné právo, nařízení jakékoli vládní agentury nebo soudního orgánu nebo podobně".

Nejlepší Tipy:
Komentář: