Před několika dny jsem od strýce dostal podivnou zprávu z Facebooku. Bylo to pro něj jasně nevýrazné, takže jsem věděl, že se něco stalo: jeho účet byl ohrožen. Zde je co dělat, když se to stane s vámi nebo s někým, koho znáte.

Hovoříme o tom, jak dostat "hackování"

Termín "hacknut" se hodně hodí - hodně volně, aby byl upřímný - a stalo se populárním termínem pro kdykoli je účet kompromitován. Vzhledem k tomu, že se v populární kultuře stal tak nejasný termín, položíme si rychlou definici: takže telefon někam, takže váš přítel / gf / cokoliv dostane přístup k němu není dostat "hacked."Všichni jsme vidělity příspěvky- "Hacked! Miluji tě, baby! "To není hack. Dokonce ani blízko. A dnes o tom nemluvíme.

Existuje další fenomén běžný na Facebooku, kde někdo jiný vytvoří nový účet s vaším jménem a někdy i profilový obrázek, který získal z vaší stránky, a poté začne spamovat seznam přátel s pozvánkami a dalšími zprávami. To také není hack. Oznámte to falešnému uživateli na Facebooku a pomohou vám to vyřešit.

To, o čem mluvíme, je, když se váš účet staneskutečně kompromisy. Toto je, když pověření vašeho účtu spadají do nesprávných rukou nebo váš účet jinak povolí činnost, kterou jste nepovolili. Zatímco bychom ne vždy říkali, že by to bylo "hacknuto", je to termín, který se nejvíce používá k popisu situace.

Kdy přijmout akci

Pokud si všimnete (nebo obdržíte upozornění) změny ve vašem účtu, které jste neudělali, je čas něco udělat. Jaké změny? Tento druh:

  • Vaše osobní údaje se aktualizují: Narozeniny, e-mail, heslo, atd.
  • Získáváte nové přátele, kterým jste zaslali žádosti: Pokud zaznamenáte příliv nových přátel, na něž jste neobdrželi žádosti, něco není v pořádku.
  • Lidé dostávají zprávy, které jste neposílali: Pokud vám někdo řekne, že od vás dostali zvláštní zprávu, musíte se na to podívat.
  • Publikovány příspěvky, které jste nesdíleli:Nikdo nemá rád nevyžádanou nevyžádanou poštu, zvláště když to pochází z vašeho profilu.

Za prvé, budete muset zjistit, co se děje. Zamyšlíte se z účtu? Zobrazují se vám příspěvky, které jste nesdíleli? Jsou lidé dostávat zprávy, které jste neposílali? Většina z těchto věcí vyžaduje různé kroky k vyřešení, a tak začněte nejjednodušší a pracujte odtud.

Co dělat, když se to stane

Pokud se lidé stěžují na nevyžádané příspěvky, které se objevují na časové ose nebo se od vás dostávají zpochybnitelné zprávy, existuje velká šance, že aplikace s přístupem ke svému účtu Facebook je zbytečná. Totéž platí, pokud dojde k některým z výše uvedených problémů.

Za prvé, váš účet je stále pravděpodobně docela "bezpečný" - Apps nemají přístup k osobním informacím, jako jsou hesla nebo e-mailové adresy. Pravděpodobně byste měli jít dál a změnit své heslo, jen proto, abyste byli opatrní. Pokyny, jak to udělat později v tomto článku, najdete.

Klíčovým slovem se však blíže podíváme na všechny aplikace, které mají přístup k vašemu účtu. Zde je návod.

Jak ověřit přístup k aplikacím na webu

Chcete-li to zkontrolovat z počítače, přeskočte na Facebook a klikněte na malou šipku dolů vpravo nahoře. Vyberte možnost "Nastavení".

V nabídce Nastavení vyberte příkaz "Aplikace".

Nyní přichází zábavná část: můžete seřadit každou aplikaci, která má přístup ke svému účtu Facebook, což může nebo nemusí být hodně. Některé (možná i většina) těchto aplikací bude legitímné, ale budete chtít přinejmenším projít a zrušit přístup z jakékoli aplikace, kterou již nepoužíváte.

Chcete-li to provést, stačí klepnout na tlačítko X vedle názvu aplikace, když nad ní umístíte ukazatel myši.

Po klepnutí na tlačítko X se objeví nové dialogové okno s žádostí o potvrzení. Smash tlačítko "Odebrat" a boom - to je pryč.

V závislosti na počtu aplikací, kterým jste v průběhu let umožnili přístup, může to být časově náročné. Pozdrav na rozloučenou.

Jak ověřit přístup k aplikacím v mobilu

Jste-li všichni o tomto mobilním životě a nemusíte se s Facebookem hýbat na webu, postup se mírně liší. Mírně.

Nejprve spusťte aplikaci Facebook ve svém telefonu. Proces je v podstatě stejný v obou systémech Android a iOS a poskytneme screenshoty pro oba, aby bylo snadné sledovat.

Klepněte na tlačítko Nabídka na pravé straně. Je to v horním řádku systému Android (vlevo, dole) a v dolní části iPhone (vpravo, níže).

Nyní přejděte dolů a klepněte na položku Nastavení účtu. V systému iOS budete muset nejdříve kliknout na položku Nastavení a potom klepnout na položku Nastavení účtu.

Odtud posuňte dolů a klepněte na volbu "Aplikace".

Nakonec klepněte na položku "Přihlášeno s Facebookem".

Pěkná věc je, že tento seznam je rozdělen do sekcí podle toho, co má aplikace přístup:

  • Sdílení s veřejností: To znamená, že je povoleno vytvářet veřejné příspěvky na vaší zdi. Každý, kdo se na váš profil podívá, ať už jsou přátelé nebo ne, to uvidí.
  • Sdílení s přáteli: Na tyto příspěvky se zobrazí pouze lidé ve vašem seznamu přátel. To je stále nepříjemné.
  • Sdílení pouze se mnou: Jen ty uvidíš tyhle příspěvky. Bude zajímavé, pokud začnete spamovat sami.

Chcete-li aplikaci odebrat, klepněte na ni, přejděte na spodní část stránky a klepněte na tlačítko "Odebrat aplikaci".

Poté potvrďte, že aplikaci chcete odebrat. Nestojí to také za to, že budete moci odstranit všechny příspěvky publikované aplikacemi s veřejným přístupem.

Poznámka: Aplikace Facebook pro iOS má další krok, který vás požádá, abyste aplikaci nahlásili, pokud je špatně zacházeno. Můžete to udělat, nebo tento krok můžete přeskočit stisknutím tlačítka Zpět.

Co dělat, když jste z vašeho účtu zablokováni

Tohle může být opravdu děsivé, ale pokud se úplně vyřadí ze svého účtu, není důvod panicovat. Můžete ji dostat zpátky.

Nejprve přejděte na stránku "Hacked" na Facebooku. Budete se zeptat na některé otázky - stačí jim odpovědět, abyste získali přístup k vašemu účtu.

Jakmile se vrátíš,Změňte si své heslo. Vyberte něco dobrého, něco silného - ještě lepší, použijte správce hesel.

Chcete-li změnit heslo, přeskočte zpět do nabídky Nastavení a klikněte na možnost "Zabezpečení a přihlášení".

Zvolte "Změnit heslo" v sekci Přihlášení.

Nejlepší Tipy:
Komentář: